Stresshantering

Idag har vi haft stresshantering. Det har vi haft två tidigare Måndagar med Mona. Första gången var det mest fakta om stress och hur man stressar, samt hur man ska göra om man bli stressad, vilket är olika från person till person. Även hur och av vad man blir stessad. Och hur man ska förebygga att bli stressad. För mig är det att äta, träna och sova regelbundet.

Förra Måndagen fick vi måla träd som skulle symoblisera olika saker och sedan skriva en historia om dessa träd! Intressant. :) Grejen är ju den att man inte behöver vara en bra konstnär, det kommer innifrån!

Idag så fick vi åka till havet, sätta oss på en klippa, titta ut mot havet och träna våra sinnen. Det var underbart men kände också en stor sorg i att sitta där och titta på något så vackert och veta att en kär vän inte kommer uppleva detta när hon lämnar denna jord. Och jag kommer inte kunna känna allt detta med henne. Fast kände också att jag inte kommer känna så för alltid, för att en dag när sorgen lagt sig så kommer jag känna att hon är hos mig i alla fall, och vakar över mig. I alla fall så kom den dikt till mig där på klippan. Läs och njut!

Solen smeker mitt ansikte och jag är lycklig.
Känner en djup sorg
men vet att den inte kommer finnas där för alltid.
Jag är lugn och vet att allt kommer ordna sig.
Jag behöver inte vara orolig. Jag är fri
Fri från min egen likgiltighet, fri från min egen negativitet
Ingenting stoppar mig nu.
Vinden är med mig, kärleken är med mig
och jag behöver aldrig vara ensam igen, om jag inte vill
Jag är mig själv och aldrig känt mig så här hel, som jag gör nu
Jag tackar mig själv, jag tackar världen, jag tackar er, min familj, mina vänner och livet.


Tack!

Har insett att jag får lite panik över att det inte är långt kvar av skolan nu, snart är det slut, för alltid. Lite ledsamt är det men jag kommer klara mig bra! :) Jag är jävligt stolt över mig själv och har förändrats så otroligt mycket. Tänker annorlunda, är annorluna och mår så jävla bra, Och jag är tacksam för att jag är så jävla snygg!

En liten påminnelse!

Jag tror jag behöver påminna mig själv om varför jag gör det här. Varför jag förändrar.

Jag gör det för att må bättre fysiskt och även psykiskt. Jag tycker inte om mig själv så som jag ser ut i det avseendet att jag tillåter mig själv eller tillät mig själv att se ut så här. Jag vill kunna titta i spegeln utan att må dåligt för hur jag behandlat mig själv. Jag vill titta i spegeln och vara stolt över det jag ser.

Jag mår inte bra av att sitta inne och titta på tv och äta skräp, dert vet jag. Och bara för att jag inte äter hamburgare till stripsen utan kyckling så är det nyttigare...  men så är det inte! Strips är fett onyttigt!! Det är heller inte okej att äta söta saker varje dag. Det vet jag... men ändå så gör jag det... och vad kan det bero på? Jo, det är ett beteende.. jag måste förändra mitt beteende för att kunna förändra helt. Och jag vet hur jag ska göra, men varför är det då så svårt att göra det? Gamla mönster....

Jag måste skärpa mig! För min egen skull, för att kunna se mig själv så som jag vill se mig, och älska mig själv för den jag är - fullt ut!

Jag ska inte ge upp, och det ska inte du heller! Glöm inte det!

RSS 2.0