Avslappning och Livsstil

Idag har vi pratat om hur viktigt det är med avslappning i livet. Har även lärt oss lite hur det fungerar och olika avslappningsmetoder. Orkar inte gå in på detaljer, men det är ju sunt förnuft som gäller. Vi har även haft lite stavgång idag och fått lära oss hur det fungerar,

Vi har även haft tema Livsstil och pratat om olika faktorer och verktyg i att ändra livsstil och hur SVÅRT det är. Men, att det är värt det sen! Man undrar HUR? VARFÖR? Men, man ska inte tänka, analysera och så för mycket. Det är bättre att använda de verktyg man har och lär sig och se vart det leder.

Kämpa på, det är värt det i slutändan!

Min vikts historia

Idag pratade vi hela dagen om "Min vikts historia". Det känns liksom bra att få lite insikt i hur det har fungerat och varför man gått upp eller ner i vikt. Det var intressant att höra allas historier, men det var också tufft att höra hur de haft det. Men, jag är oroligt tacksam över att vi är så ärliga. För det hjälper mig i min livsslånga process! Vi stöttar varandra :)

Har även varit väldigt trött idag. Var så mycket intryck förra veckan, mycket nytt och nya rutiner. Så det har varit en ganska tuff dag. Men, klarade mig igenom den och tog på slutet av dagen en promenad till affären. Hade stavar och gick stavgång så det var lite mer träning för armarna.

I morse valde vi representanter till elevråd och skolråd och jag är ordinarie i Elevrådet, yey! Känns bra eftersom jag inte gjort nåt sånt på länge. Var ju med i elevrådet på mellanstadiet, men det var ju inte samma sak. Känner att jag kan uttvecklas i detta och lära mig att vara delaktig i bestämmelser och så, :)

Nu ska jag snart sova och hoppas att jag sover bättre i natt.

Ärlighet varar längst!

Teckenspråk

Idag har det varit en intressant dag med teckenspråk och tango. Vi fick lära oss lite hur teckenspråk fungerar och hur man kan relatera det till tango.
Det är ju så att rörelser och koncentration är viktigt i teckenspråk, och även att lyssna genom att titta. Inom tangon är det så att man kan blunda men ändå förstå åt vilket håll den andra för en, genom just rätt kommunikation och koncentration, men just i tangon kan det vara bra att man hör musiken. Men, det är inte jätteviktigt om man har rätt kommunikation och koncentration.

Ikväll lagade jag, och några från klassen tacos ihop som vi även handlat tillsammans :) Det var gott och trevligt!

Nu är jag utmattad och ska sova. I morgon åker vi till IKEA!

Natti! <3

Den inre kompassen

Idag pratade vi om den inre kompassen. Föreläsaren, Peter pratade om att man vekligen kan koppla en livsstilsförändring till hur man gör när man går i tex. ute i naturen. Ute i naturen är det ju så att den kortaste vägen är fågelvägen. Men, den kan man ju inte alltid gå pga. hinder så som stenar, bäckar eller gyttjepölar. "Den korta vägen är inte alltid den bästa". Och i en livsstilsförändring så är det så att man kanske vill göra det, och det där, och vara klar i morgon. Men, det funkar inte så. Det finns hinder så som frestelser, sin motivation, sin egen inställning kanske inte är på topp varje dag samt att andras inställning kan vara avgörande om de tex. kommer med negativa kommentarer.  Andra faktorer som också passar in är tex. pauser. Det är otroligt viktigt att ta pauser när man är ute på tur. Man kan behöva stanna för att fylla på energi, så som dryck och mat. Man kan också behöva byta kläder, plåstra om sig eller laga något som gott sönder. Det är också viktigt att stanna upp och reflektera om hu det gått, hur resten i gruppen känner sig och så. Pauser är grymt viktigt även i en livsstilsförändring. Man kan behöva stanna upp och se om man är på väg åt rätt håll, stanna upp och reflektera om vad man gjort hittils och hur det fungerat. Packning är också viktigt, när man ska gå på tur är det viktigt att packa det viktigaste. Rätt och lätt ska det vara! Och i livsstilsförändringen så behöver man göra det negativa till det positiva och lära oss av våra misstag som vi har i vårat bagage. Och plocka fram att man Kan om man vill!

Ja, det var lite av det vi pratade om idag. Vi hade även massa övningar utomhus där vi bla annat skulle ha ögonbindel och hitta från en plats till en annan genom att först välja ut ett mål och sen gå dit utan att se. Och även veta att det finns hjälp om man behöver genom att bara säga att man behöver hjälp. Vi fick även lära oss hur en kompass fungerar. Jag har aldrig fattat det och nu var det så pedagogiskt och bra!!

Efter skolan var jag och Kerstin och badade i kanalen :) Alex och Marie följde med med badade inte själva. Det var så grymt skönt i vattnet och jag blev så glad av det :D

Nu är jag trött och ska sova!

Kom ihåg kära vän, Du vet aldrig vad du kan förrän du försökt!

Kort dag idag

Skönt med en kort dag då dagen var så lång igår. Före och efter mellanmål 1 idag fick vi skriva ner våra förväntnigar på kursen och på oss själva. Fick även välja ut en av de täckningar som vi gjort tidigare i veckan (genom att gå runt och måla av varandra utan att titta på pappret.) utifrån det vl tyckte mest om att göra. Jag valde teater just för att jag aldrig känner mig så hel som jag gör när jag spelar teater och kommer tillbaka till verkligheten genom teatern. Kan tänkas lite konstigt att komma tillbaka till verkligheten när jag spelar en annan roll. Men, det är verkligen så det är. För, jag mår så bra när jag spelar teater så att jag mår bättre annars också. :) Och den bild jag valde( som f.ö ritades av min kära rumskamrat Alex) var den mest sturkturerade av alla. Eftersom man ritar utan att titta så kan ju ögonen hamna där nästan ska sitta... osv. Det vasr kul :)

Sedan har vi inte gjort så mkt mer skolmässigt idag. Fick sluta efter lunch, då endel av oss gick och vilade och sedan tog en promenad för lite nödvändighetsshopping upp i Älmsta, som ligger ca 1km från skolan :) Det var trevligt ^^ Efter det gick vi hem och satte oss och surfade eftersom vi äntligen fått internet att fungera :D Där satt vi till middagen och även efter middagen :P Vi var, Jag, Sofie, Jeanette, Alex och Charlotte :) Vi utom Alex mätte också mage, lår, vader m.m och tog kort framifrån, bakifrån och i profil. Lite jobbigt att se allt svart på vitt, men der är ju värt det sen.

Nu orkar jag inte skriva mer. Men kommer mer snart :)

Var stark, folk!

Lång dag idag

Idag har vi diskuterat kring våra förväntningar av livsstilskursen, både i kursen och individuella. Det gick bra, kändes bra att fundera kring detta! Sedan gick vi runt i blandade grupper med elever från alla program på olika stationer där vi fick info om eknomiska så som praktiska saker. En seg runda, men bra att veta!

Ikväll var det middag för alla på skolan. God middag och roliga lekar. Men, jag var väldigt trött, men det var kul ändå :)
Nu är jag också trött och planerar en tidig kväll. Kanske lägger mig vid halv tio eller så. Får se om vi går ner till kvällsfikan om en hav timme, timme. Jag är inte hungrig nu så. Annars tar jag väl bara en frukt innan jag går och lägger mig.

I morgon är det ännu mer snack om förväntningar och så. Sedan på Torsdag och Fredag blir det lite föreläsningar om bla. Din Inre Kompass och kommunikation.

Första dagen

Det känns bra att ha träffat alla och stämningen på hela skolan är så soft, alla är så trevliga och coola! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här - Men, mamma du har rätt, det är något speciellt med folkhögskolor! Nu fattar jag inte att jag inte kunde tro henne :P

Idag hade vi upprop kl 15.00 och sen hade vi information fram till middagen. Det var trevligt att träffa nästan alla som ska gå kursen. (2st var frånvarande av olika anledningar, hoppas på att träffa dem i morgon.) I morgon är det ännu mer information.... baah, man blir lite trött i hjärnan. Men, det är ju viktigt att veta hur saker ligger till. ^^

Kommer att skriva mer när det händer något intressant!

Keep on and carry on ^^

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0